Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Monday, September 7, 2009

...squandering...

Tidak berniat untuk menulis panjang. sekadar meluahkan apa yang ada di dada. semoga bermanfaat.


I am just wondering after a short message from a friend saying that one male friend told her to tell me not too be arrogant towards men, as I will need men in your life. this was the result after turning down his friend request in friendster!!!. (daaa...)


Well, I’m definitely sick with all of these. Trying to be strong to go against the flow of nowadays where people sort of WAJIB taking boyfriend and girlfriend, then, mingle around freely makes me wonder who’s lense (i.e: neraca) are we using. Are we pleasing human's lust so that people look up to us? Or are we pleasing Allah, the Lord of the mankind?

Surah Abasa teaches us that, for being tajarrud (melepaskan ikatan dengan yang lain selain Allah)



and for those kind of questions (as well so-called "advice")

my answers are,

1. i'm not "anti-lelaki"

2. i have my dad, brothers, uncles, grand dad who i love more than i love myself as long as they are in the right path..

3. it's just that, i want to help you guys lower your gaze, and make sure that i'm not among those fitnah that Rasulullah mentioned before his death,

مَا تَرَكْتُ فِتْنَةً بَعْدِيْ هِيَ أَضَرُّ عَلَى الرِّجَالِ مِنَ النِّسَاءِ'

Tidaklah aku meninggalkan fitnah (ujian) sepeninggalku yang lebih berbahaya bagi lelaki daripada fitnah wanita.' (HR. Al-Bukhari no. 5096 dan Muslim no. 6880)


4. and, definitely, i will entertain if it's just for the sake of important things (education, bussiness, dakwah, etc etc etc.. as long as it's not like something hye-hye-bye-bye, how-r-u-long-time-no-c)



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini




allahu'alam bissawab..

4 wise thoughts:

nurilahi said...

=)...

saffaa-sas said...

hoho...
we face the same prob.
susah la kalo nak puaskan hati sume org
as long as we know what we do.
n selagi kita tau kenapa kita buat benda2 alah tu,wic is jauhkan ikhtilat tak syarie, tak kesahlah org nak kata apa pun.
:P

izyanhamizah said...

nurilahi : amboi, senyum manjang.

saffaa: hehe, biasalah tu. tgh2 zaman orng tengah kelabu2 ni, kne banyk sabar. btw, awak punya blog dh delete ke? xleh nak access la.

muttaqeen09 said...

sabar ye sayang =)

::kind readers::