Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Tuesday, December 21, 2010

...vitamin C untukmu...

Tiba- tiba bersemangat nak update blog walaupun ini dah kali kedua untuk hari ni dan walaupun sekarang ialah saat genting JIRIM. tiba- tiba bersemangat pulak nak berbahasa melayu yang bakal tunggang-langgang dan rojak . dan tiba- tiba rajin pula nak copy and paste masterpiece orang lain kat dalam blog ni. okay, the reason why (dah tukar bahasa pulak, lantaklah) i c&p this article is to share it with someone, tapi i'm not sure lah orang tu baca ke tak blog ni. tak pe la, kalau dia baca, semoga dia terasa artikel ni untuk dia, tapi kalau dia tak baca, kalau ada siapa- siapa yang terasa tu, saya halal kan sahaja.. bukan dia seorang je yang ada masalah ini dalam dunia ni. hehehe. plus, sharing is caring. kalau- kalau lah orang yang buat artikel ni terbaca post ni, halalkan juga ye! benda baik bagus kalau kita kongsi. kalau tidak, akan jadi seperti air di lopak. akan membusuk kalau tidak dialir. adeh! banyak pula mukaddimah. straight to the point, inilah bendanya yang saya nak c&p tu. maaf lah.. tiba- tiba cerita kisah vitamin C kat sini (vitamin cinta) 


♥ Bila belum siap melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukup cintai dia dalam diam.......

Kerana diammu adalah satu bukti cintamu padanya......
kau ingin memuliakan dia....
dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang....
kau tak mahu merosakkan kesucian dan penjagaan hatinya.......
Kerana diammu memuliakan kesucian diri dan hatimu.....
menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merosakkan izzahmu dan iffahmu.....

Kerana diammu bukti kesetiaanmu padanya....
kerana mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah Allah pilih untukmu.....
Ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan Ali??
yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan.....
Tapi pada akhirnya mereka disatukan dengan ikatan suci nan indah....

Kerana dalam diammu tersimpan kekuatan......
kekuatan harapan.....
Hingga mungkin sahaja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan yang nyata.....

Bukankah Allah tak pernah memutuskan harapan hamba yang berharap padanya.......
Dan jika "cinta dalam diammu" itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara dalam dunia nyata....
biarkan ia tetap diam.......
itu mungkin lebih baik.....

Jika dia memang bukan milikmu......
dgn izin Allah, dgn melalui waktu akan menghapus cintamu dalam diammu itu dengan memberi rasa yang lebih indah,.....
dan orang yang tepat....


Biarkan "cinta dalam diammu" itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahsia antara kau dang Sang Pemilik hatimu......
Itu mungkin lebih indah...... wallahu'alam :) ♥
Kurniakan kepada si isteri;
kesetiaan kepada suaminya;
sebagaimana kesetiaan zainaB binti muhammad s.a.w..
Pengabdian kepada Allah Ta'ala;
sebagaimana pengaBdian Rabiatul Adawiyah..
dan iltizam unTuk menjadi isteri dan ibu s0lehah;
sebagaimana yang ada pada diri sumayyah..

Kurniakan kepada si suami,
kebijaksanaan membimbing isteriny ke ambang syurga
dan sem0ga dy sabar dengan apa yang menduganya
sebagaimana nabi Allah Ayub a.s bersabar terhadap imannya,
kesihatannya dan keluarganya...

Amin.... ♥


ada tiba- tiba orang tersegar ke baca artikel ni? hehe. biasalah vitamin C. untuk dia yang berkenaan, hope this helps to soothe your worry! i bold the sentences i like best.. that's for you my dear... may Allah give you the best that you deserve 



they say, love is like coffee

i don't know i'm not addicted to coffee by the way

0 wise thoughts:

::kind readers::