Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Thursday, July 7, 2011

...because of one reason...

sebelum baca post ni, sila click this link dulu...



dah baca???

ok, boleh proceed to this post..



sweeeeeeeeeettttttt sangat citer dia kan? kan? kan?...


wah, ala2 berangan akulah Fatimah Azzahrah tu... err, tapi tak salah kan?? i haven't got married.. lain la kalu dah kawin, memang tak leh berangan la...



ok lah, stop pasal berangan2... tapi i really pray to Allah my marriage later will have moments like these.. 

iye ler.. sweet kan? so, that's mean i have to get married to someone i don't know. haha.. boleh x macam tu?

i used to tell my friends that i don't mind to accept someone who i never know to be my other half.. 

kalu cerita benda ni dekat orang yang pro love-before-marriage, memang kena hentam la... terpaksa la kuatkan hati... hehe.. 

and yes, i'm pro love-after-marriage.. sweet kan kalu kita kenal2 husband kita bila dah kawin... tak de la bosan sangat marriage nanti. just imagine, kalau dah kenal each other hati budi bertahun- tahun sebelum kawin, nanti dah kawin, nak kenal apa lagi.. yelah, sume benda dah tau. dah tau dia makan apa, dah tau dia xsuka ape... owh, bosan nya, alih2 benda sama je.. eh, betul ke?? macam la i ni ada pengalaman kawin... xde2... but believe it or not, my married friends told me so.. even ada yang said, dia nyesal kenal husband dia awal2 and wish to experience love-after-marriage.. sayangnya, perahu boleh diundur, tapi masa mana boleh undur2... 

berbalik pada cerita tadi, best kot si fatimah dapat husband baik... dapat pulak yang kawin dengan dia hanya disebabkan satu reason je...(ape reasonnye??? kalu baca link tadi baru tau... huah, kantoi xbaca lagi link tu pegi click sekarang!!!) owh, kalau lah (i wish wish wish) my future husband is like that..



ok fine, i xde la baik sangat... tapi tak salahkan doa semoga dapat pasangan yang lebih baik dari kita dari segala segi kan??? ok2 fine, akan doa juga semoga dapat pasangan yang terbaik...
tak kira dia macam mana, harapnya, dia beriman.. ameen3..

yelah, dah la i ni xde la baik sangat (cakap jahat karang, xsesuai pulak ~~ngee), xkan nak dapat yang xbaik jugak kan... mesti la nak lagi better dari diri sendiri sebab dia kan nak jadi imam dalam rumah kitorang nanti.. chewwaaahhh... ameen ameen dan ameen lagi..

so, i tengah berusaha keras untuk tak jatuh cinta awal2.. karang kesian plak husband i... xpasal2 jadi yang second, third, fourth plak... abis la membazir segala love2 dicurahkan kepada fake husband. so kepada individu2 dan organisasi2 yang sibuk tanya bila i nak ade pakwe tu, sila la ubah soalan korang kepada, bila i nak ada husband?? hehe... lagi best kalu leh bagi calon nya skali.. wah.... statement tak larat.. (senyum kambing)

okay la.. rasa macam pelik je bila wat post2 macam nih.. tapi macam kena jugak supaya orang tahu pendirian i.. kalu tak, memang memanjang la kena jawab soalan cepumas lagi wajib kepada seorang bujang yang dah punyai keje tetap... hehe 

orait, macam bosan plak citer hal ni.. stop2 ler dulu.. kita citer hal lain..

-esok cuti peristiwa sempena open day kat sekolah petang tadi...
-this weekend lepak melaka rumah elah.. so, xde kat tebong.. readers, jangan datang umah i kat tebong weekend ni ye...
-next week kena anta kertas soalan UPP 2.. haih. (hiappp, tak baik mengeluh, keje.. keje)
-SPP tak panggil i interview lagi...
-banyak sungguh dapat wedding invitations.. barakallahulakuma wa barakalaikuma wa jama'a bainakuma fi khair.. tahniah kerana dah hampir kepada hari menyempurnakan separuh iman =) selamat bercinta hingga ke syurga.. thuaibah, izzat mustapha, izyan saizan, kak nida cohort 2 ipba, kak intan melbourne, junior ipba syafiq and aiman... kalau ditakdirkan Allah, i attend inshaAllah..
-ape lagi nak citer ek???
- oh ye, kak huda, my GF at school dah selamat jadi wife orang... tahniah akak.. semoga menjadi isteri yang solehah dan kekasih yang setia dan membahagiakan hingga ke syurga... (psst, nanti baby panggil i mummy izy tau)
- kat sekolah i dah jadi cikgu sains jugak.. owh, sangat la funny. bayangkan la i yang tak penah-penah dapat A sains dari year 1 till form 5 kena jadi cikgu sains... hopefully i don't teach them wrongly (atau ajar buat bom) huhuhu
-okay itu je...toodles


0 wise thoughts:

::kind readers::