Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Wednesday, May 14, 2008

..i love her..

huhu, this year saye xmampu nk bgi kat ma hadiah mcm tahun2 lepas.. sempat buat kad je, tu pun post 2 hari lps mom's day.. harap2 la sampai kat ma kad tu.. mmg dh jd tabiat saye every year since high school ske wat kad kat ma, mcm2 la sye gne.. smpai gne btg lidi sbgai hiasan pun penah.. ini je cara saye nk zahirkan kat ma in written words how much i appreciate her.. she's s so wonderful.. every year, ktorng akan smbut mom's day, xde la smbut besar2 besaran tp abah slalu la wat surprise kat ma.. hehe.. beli kek la, beli hadiah la.. wlpn ade certain2 tahun tu saye xde kat umah sbb dok kat ipba, tp, saye dpt gak la brite dr adik2 n abah ape diorng wat untuk ma.. agknye, ma mesti dah bleh agak.. tahun ni pun, abah nk include kn saye dlm plan dia tu.. siap msj sruh call lagi tny nk beli ape utk ma sebagai hadiah.. tp sayng, sye dpt msj tu lmbt. by the time i called abah, dh bg pun hadiah tu.. erm abah2..



ade sorng lagi yang sgtberjasa pd saye selain ma.. mek, she's my grandma.. mak kpd ma.. saye sgt3 la rapat ngan dia tmbh2 lagi sye nk 1st grandchild, lagi la super duper sayng..(i think so). sejak kecik lagi dia jge saye. biase la dulu dok ngan mek sbb ma n abh kne sambung blaja.. sye mmg sgt mnja especially ngan mek, anyway, i think my other siblings pun manja gak ngan mek.. mek ske sgt layan kerenah kami.. ape je kami nk makn insyaAllah dpt nye.. she's a good cook.. huhu, rindu nye masakan mek, especially ayam percik n nsi lemak.. mse beberapa minggu b4 fly ari tu, dia btul2 ikut je ape sye nk makn.. nk makn pulut hitam la, keresek la.. dia layan je tnp say 'no'.. walaupn xde bhn, dia heret saye g teman g pasar beli sume2 tu..


itu la mereka, orng2 yang bnyk berkorban, berjasa, memberi nshat, doa, dan segala2nya.. kejayaan saye setakat hari ni, bkn nye dtg dr sye sorng je, tp mereka berdua yang bnyk berusaha sehingga saye menjdi saye pn hari ni..



ya Allah ya tuhan, Kau berikan lah yang terbaik kpd mereka. berikanlah rahmat dan kasih syng-Mu kpd mereka, berikanlah kejayaan hidup di dunia dan akhirat..


rindu sgt kat mereka..

0 wise thoughts:

::kind readers::