Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Wednesday, January 26, 2011

...posting post III...

wow, dah posting post the third. ermm, adakah ini bakal yang terakhir???


alhamdulillah. finally it's confirmed. it's confirmed that i got the state that has been rumoured before. 

bismillahhirrahmanirraheem.... dengan ini saya mengumumkan negeri pertama untuk saya berkhidmat ialah negeri 

---

---

---

---


M
E
L
A
K
A


okay, i must say, i get the state i really want. but i never imagine that i will get daerah that i'm not familiar with. to be specific, the school is SK TEBONG, ALOR GAJAH. oh, i was hoping for Ayer Keroh, supaya boleh tengok a'famosa hari2. hehe.. (T_T) agak shocking i must say. may be it's because i forget that i CAN'T choose my school + district.. apa2 pun, Allah knows best.. (beriman dengan ayat 2:216!!) 


thanks Allah, the school has a website.. so boleh la usha2 sekolah tu, the headmaster (eh, headmistress la) and the staff there. it is just a small school with 156 students and 16 teachers (EMIS, Jun 2010). memang satu darjah satu kelas je. and the most important thing, it is categorised as luar bandar.. few friends said, it's memang sekolah kampung. yang betul2 kampung..(hopefully, not remote lah)  

so, how do i feel? am i okay with it? my answer, ok ke tak ok, i have to, right? it's not that if i'm not okay, i can easily change to the school i want.. kalau i anak menteri boleh la kot.. =) 

i have to take this as a challenge walaupun dalam hati sangat lah terasa takut nya. because i would have to start everything anew. build rapport, find new friends (yang boleh tumpangkan kereta.. hehe) and bla bla bla....


and, yes... here you go.. sume orang dah puas hati knowing my next destination?? (dah tak de idea nk tulis ape)


p/s: holiday kat melaka last year seems like a foreshadow for me now...

1 wise thoughts:

dianakamal said...

Salam izy,

Tahniah! Since u really wanna be there (in Malacca), I wish you a very great experience onward. I'm happy for you! Selamat maju jaya juga buat izy di sekolah baru nanti. Ikut pada huraian, macam sekolah luar bandar ek.

Saya masih lagi berdebar. Belum tahu sekolah, jiwa masih kacau. Huhu.

::kind readers::