Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Wednesday, January 26, 2011

...posting post IV...

okay2.. since ramai orang yang tanya soalan ni and dah tak larat nak reply kat fb, let me make this clean & clear here... 

is Malacca my choice??

Yes, Malacca is my choice (really really really want to be posted to Ayer Keroh, actually) but i didn't include it in my choices for posting. heh??? confuse ke? meaning, i wrote Selangor, Pahang and Kelantan in my borang posting... but, i got posted to Melaka... (bila sebut posted je, teringat dibalut di dalam sampul surat, diletakkan setem dan dimasukkan ke dalam peti pos.. lalu diposkan ke Melaka.. huish..)  


remember this du'a?

'Dan berdoalah, "Ya Tuhanku, tempatkanlah aku pada tempat yang diberkahi, dan Engkau adalah sebaik-baik pemberi tempat." ' (Al-Mu'minun: 29)


dan mungkin ini adalah tempat yang terbaik untukku.... 


 

2 wise thoughts:

umai said...

all the best izy :)
erm not sure if u knew this or not.
and not trying to make u feel bad. huhu.. kat ayer keroh ada SK baru bukak awal thn rituh. mak umai nak sgt umai dpt mlk n mintak skolah tu. tp anaknya nak ngri lain. hehe.. tp takpe izy, iA skolah yg izy dpt tu tmpt yg terbaik utk izy :) ingt tak kisah kite dpt QUT? smg Allah mudahkn jln izy n welcome to mlk!

izyanhamizah said...

thanks so much umai.. ye, kisah QUT tu mmg tetap xakan lupa.. tp i think i am going through the same phase.. cengeng sungguh hari ni.. hehe.. and umai, i'm sure u don't know this too... my mum is similar like your mum.. mak izy nk sgt izy dpt klntn, tp anaknya yang xnak.. tu yg jauh sgt kne campak tu. hehe.. inshaAllah.. izy tau, this is the best for me.. cume easier said than done je.. adeh. jzkk umai.. u r so helpful. =)

::kind readers::