Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Monday, May 2, 2011

...entry bosan...

hari ini masih lagi hari pekerja di mana pekerja tidak perlu bekerja. tetapi, pekerja ini sedang berada di sekolah untuk bekerja.. wah, gigih sungguh ni (ah, bukan gigih sangat tuh, tu kes bosan duduk di rumah lalu drive kereta ke sekolah yang hanya 3 minutes away, if you drive like i do =P ).

yes, i'm currently at school, sedang menikmati kelajuan internet yang tiada tandingan nye, rasa macam nak pindah rumah tinggal kat sekolah je (sanggup tu semata- mata nak online). tak de la, sebenarnya, memang suka dok skolah ni. environment nye sangat best.. lagi best kalu datang sekolah, kita sorang2 je (eh, bukan seorang, berdua - bersama penjaga setia sekolah) nak membest kan lagi, angkut sekali printer dari rumah.. dah siap satu dokumen terus print.. owh, ala- ala workstation sendiri macam kat pejabat (feeling- feeling pekerja terbaik la) hehe

now, i'm working on the files for KSSR. agak leceh jugak la.. but alhamdulillah i found a useful input from the net to help me doing the job. for me, KSSR is good (cheh, pro- gov gitu) but the burden is on the teachers. especially the new novice teacher like me... terkapai- kapai mencari hala tuju nak ajar budak2 ni, tak termasuk lagi dengan PBS (Penilaian Berasaskan Sekolah), sampai kan first time meeting hari tu tertanya dalam hati "apo ko bondonyo benda alah PBS nih?" (padahal, lupa daratan dah belajar masa kat IPBA dulu) amek kau, sape suruh berangan mase lecturer tengah bagi lecture dulu. hehe.. 

ok lah dah petang kot... lama betul amik masa nak siapkan satu entry nih (siap boleh pegi tampin, beli pizza, abiskan pizza dulu) baru 'Publish Post' ditekan.. hehe..

ok peeps.. will update again bila datang hari pekerja di mana pekerja tak bekerja lagi... (huish, lama tu, setahun lagi) hehe..

1 wise thoughts:

Nurul said...

waah cikgu cemerlang lagi terbilang! ;) sronok bace..

btw, kalau yg sy blaja PBS tu Pharmaceutical Benefits Scheme. hehe

::kind readers::