Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Sunday, May 1, 2011

...long week + end...

oh, hari ni diri terasa tersangat lah gigih dan sabar untuk melayari internet, walaupun internet speed di sini lebih slow dari seekor siput khinzir bersiar- siar di tepi longkang. yelah, macam mana tak gigih, dah dok rumah tak buat apa2.. tapi kadang- kadang ada waktu free macam ni heaven jugak. al- maklum la, rasa nya dah lama sangat tak lepak kat rumah seharian tanpa keluar ke mana- mana.

hari ni 1 May (sume pun tau la!). Hari Pekerja. bukan hari pekerja bekerja, tapi hari pekerja tak buat kerja.. termasuk la i.. tapi, bukan tak buat kerja terus, baru je lepas having headache (lalu makan nasi dgn banyaknya untuk menghilangkan headache. hehe..). the reason for getting the headache and sudden high blood pressure was when i was checking my pupils' exercise books. mana tak high blood pressure, lain yang teacher suruh salin, lain yang dia salin.. adeh, anak- anak sekalian, apa yang kamu semua makan... should i sponsor kismis and air zam zam? biar terang hati sikit. nanges teacher dia baca apa yang dia salin.. huk huk huk.. seb baik tak meraung golek- golek je. Ya Allah, berikanlah aku kesabaran... sape kata keje cikgu senang? even 1 May pun keje (+ berperang dengan perasaan) jugak tau..

okay la, stop2 la citer pasal kerja tuh.. hari ni kan hari pekerja tak bekerja...

heaven sangat bila boleh leisure2 di rumah pada waktu2 macam ni. sejak bermastautin di Melaka bersama kereta sebijik, memang susah nk dapat waktu macam ni. al- maklum la, asal weekend je ade jemputan ke somewhere, kalau tak dijemput pun, i menjemput kan diri sendiri berjalan- jalan ke mana- mana.. i wish to go back to Putrajaya this long weekend, tapi bila mengingatkan next week dah ada program lain, macam tak sanggup je meletihkan diri drive ke sana..

my whereabouts? living my lifestyle in kampung right now is not bad at all. obviously i can adapt myself to the environment but still i need time to do more adjustment and improvement. positive side, i still have few friends to hang around anytime i am free even though the school is far from town. kalau dah dekat dengan town memang lagi la tak nampak batang hidung kat rumah agaknya. have visited around malacca and knew a lil bit of this historic town. have fallen in love with the town especially those with baba nyonya fusion. but haven't had time to go and check 'em out. wish i had friends who would love to visit those kind of places. next week my sis are coming, should i grab their hands and bring them there? would love to do so...

and yes, i miss Brisbane on and on and on. (especially when i saw visits from there to my blog recently). i miss the lifestyle, i miss the people, i miss everything about it. what more, when i was doing my room's spring- clean this morning, i found all the pictures that i had them printed in an envelope. so sweet, vibrant and nostalgic as it used to to me. so i had them pasted on my wall, in front of my work station also known as my make-up table.. hehehe.. now i had all the important faces in front of me to activate my previous schema about them. and i love those smiles. deep inside, i thank Allah for those opportunities He had given. Guys (you know who you are), you are always in my du'as...    



waah, akhirnya berjaya menghasilkan entry yang boleh tahan panjang (walaupun agak pendek) hehe... and yes, one more thing, i hope it's not too late to convey my highest congratulations to Choc and Cikgu Rusli for the new born baby of yours. Wish you and your family many happiness coming in future and the babies to be good Muslims.  

Cikgu Rusli's Rayyan
 Muhammad Rayyan Fateh B. Rusli 

Wah, auntie Yan n kakak Nurul sangat bertuah dapat tengok mata celik Rayyan. masa uncles and aunties dari sk tebong datang, Rayyan syok je tido. (^_^)

more on Rayyan, click here

Choc's Iman
Ku Muhammad Aushaf Iman B. Ku Mohammad Yusri

Baby Iman, Auntie Izy haven't had time to go to Perlis and visit you. But, Inshaallah, one day, we shall meet, k? Come to Mummy's and Auntie's graduation so that auntie can see (and picit- picit your pipi).. hehe..  can't wait to see you, handsome boy...

they are indeed and undeniably very very very super cute (cheh, ayat menyatakan sangat tu sangat banyak) and i absolutely, indeed and undeniably very very very super jealous... hehe... semoga babies menjadi qurratun aýun yang menyejukkan hati ibu dan ayah... 

ok, gotta go... Tampin is calling... (kan dah kata, memang sehari tak sah kalau tak keluar)... ~~ñgee~~~


0 wise thoughts:

::kind readers::