Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Wednesday, May 18, 2011

...my very first teacher's day...


it was indeed AWESOME... in point form, i will summarize it all (i hope)


1. the day started with assembly - singing "Guru Penjana Transformasi Pendidikan Negara" seriously í'm not
familiar with the song, mumbling aje. hehe. next was my favourite song ever, "Kami Guru Malaysia" kali ni nyanyi memang serius sebab i really can feel the big responsibility of being a teacher. masa kat maktab nyanyi main + x menjiwai (chewah) pun lagu tu..

2. oh yes, we got to wear our new baju korporat. orange-black in colour. memang cun and smart. hehe

3. then, we had sukaneka.. main memang best.. among the games were (a) bawa getah guna straw (ni memang xtahan gelak, when you laugh with a drinking straw on your mouth, straw tu akan bergegar dan semua getah jatuh, hahaha hampeh)  (b) boling kelapa, pin nya ialah 5 bottles full of water and (3) baling belon berisi air

4. for the third game, Mr Lee (the GPK HEM) threw the ballon to me, thank God it hit the ground. but suddenly, GPK Kokum buat serangan balik on behalf of me and the balloon hit his feet.. pooommm, dia pun basah.. hahaha.. memang cool! rasa nak peluk je akak GPK Kokum tu. then, lepas abis main, ada perang belon plak. main baling- baling2 belon. satu sekolah sibuk ambik belon baling kat orang. penat lari dari Mr. Lee, sibuk nak baling belon kat I.. tapi serious, i really enjoyed it... meriah je.

5. gift exchange among the teachers.. i got a book entitled "Gurukah aku atau....?" hah, agaknya bila pencen baru abis baca kot.. hehe, tu pun kalu tak hilang =P ..

6.tak expect akan dapat present from the kids because i know they are not rich. but, still i got presents from them. banyak la jugak. waaa, terharu... yang paling comel, those who can't afford made cards with sweet words in there. most of them wrote, "untuk teacher izyan yang disayangi".. i feel loved. wah ada jugak orang sayang even though i'm so garang.. hehe.. bertambah koleksi mugs dan segala perhiasan rumah.. this one girl gave me a tudung and expected me to wear it on wednesday, but today i didn't wear it sebab singkat kot... i pakai tudung size M, dia bagi size S... tak rela nak pakai tudung singkat2 nih. abis la imej i. hehe..

7. one year 1 student (she rarely comes to school, once in a while je) gave me a 'love' letter writen there "untuk cikgu asno" hahaha, nampak sangat nama i pun dia tak tahu.. i asked her, "my name is teacher izyan. teacher asno ni teacher kat depan tu. nak bagi kat sape sebenarnya?" then she said, "teacher la.." pastu lari.. hahaha.. tapi still terharu sebab dia usaha jugak buat 'love' letter tu.. owh kid, you are so adorable... 

8. card paling awl i got was from another kid in year 1.. he is an Orang Asli. He made the card so beatifully. the card was given on Wednesday, 5 days before teacher's day... haha.. semangatnya.

9. jamuan with the teachers while the kids were watching Upin Ipin The Movie.. memang cool..


in other word, my first teacher's day celebration was all good. sangat gembira... full with laughter, smiles and loves..


right after i reached home from school, siap- siap, keluar lagi lepak ngan E-Lah... nearly 11 pm baru balik... memang flat.. terus tido (after mandi la)



0 wise thoughts:

::kind readers::