Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Saturday, November 17, 2012

..Checklist #1...


Disebabkan permulaan cuti dipenuhi dengan attending others' receptions (Zana, Ayu Best and 2 of Fariena's friends) I wonder how would mine be? sangat takut okay.. orang lain macam grand- grand je. door gift toblerone. wow sangat!!!

And dah ramai tanya when is my turn. Sabau2. Sampai mase kawen lah saya ye =D

Tapi, since I have nothing to do, saje je google checklist for the big day.. haha, nak gelak je because i think it's too early and i haven't done much for it. so, bile reflect balik, memang banyak lagi tak de. hehe..

but, macam excited je nak fikir pasal kawen tonight, so let's see the checklist. i took this from here.


1. Calon *PENTING :D - harus la dah ade kan? kalau xde, i wouldn't bother to think about this. 

2. Budget *SAME2 PENTING DGN DI ATAS - Inshaallah, dah ready =)

3. Wang Hantaran/Mas Kawin - Mr. Fiance dah bgtau berapa, tapi i'm not gonna tell you =P


4. Tema -
i want cream + peach (akad nikah) & undecided (resepsi)

5. Kursus Kahwin -
DONE! two years ago.. hahaha

6. Tempah Tok Kadi -
bile tarikh dah decide

7. Kad Kahwin -
bile tarikh dah decide

8. Jurugambar -
one of Mr. Fiance's friends. yelah, geng2 photog dia kot! but, we just do shoot and burn

9. Videographer -
nak!! tapi tak tahu sape lagi.

10. Andaman -
ntah!! kat Kuala Krai tu ramai sangat vendor. balik nanti nak survey.

11. Make-up Artis -
takmau make-up bleh?? tak larat nak pakai bulu mata palsu =P

12. Katering -
most probably (ma abah uruskan kot!!)

13. Khemah -
haven't discussed yet. 1/1/2013 baru nak discuss ngan ma abah. haha

14. Menu -
yang penting ada labu sira and ayam percik =)

15. Bunga Telur -
Saqinah cakap tak yah bagi. i second her =D. knowing my mum, i'll just prepare for rombongan lelaki 

16. List Jemputan -
ramai sangat orang yang nak diajak =P

17. DJ/Emcee -
plan to hire. p/s: Saqinah, awak nak tak jadi DJ? hahaha.

18. Performance - not in my list. no way!! just lagu2 nasyid and zikir from laptop je.

19. Honeymoon plan - haha. reception tak terplan lagi, apetah lagi honeymoon. haha

20. Dewan/Hotel - kat rumah je.. inshaAllah

21. HIV TEST - 3 months before the big day!!

22. Spa/Saloon - 2 months before the big day

23. Pengapit - tak tahu sape lagi. err, perlu ke??

24. Saksi Akad Nikah - tak tahu lagi

25. Wali - inshaallah, abah la!

26. Barang hantaran - DONE! except for buku2 agama, chocolate and cake

27. Baju sanding - tak tahu lagi. amik pakej dengan dais. tapi satu persalinan je kot.

28. Baju nikah - dah ade design tapi tak bagi tailor lagi

29. Goodies - banyak sangat pilihan. tak tahu nak bagi ape =P

30. Cincin/Gelang/Rantai - DONE!

31. Tempahan bilik hotel - takde!!

32. Diet - haha. susah nak cakap, makin naik ade lah =P

33. Pelamin - xde pelamin2 kot. just simple mini dais for photography session.

34. Kek - Iroh nak sponsor kan?? =P

35. bilik pengantin - tak tahu sape nak hias. but i already bought comforter set. hope ma approve. kalau tak, kena beli baru. 
 

0 wise thoughts:

::kind readers::