Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Friday, November 9, 2012

...J-Card Day...

Finally, school holiday is here... yeayyyyy!!! 

tapi this time bukan nak cerita pasal cuti, atau pun last day sekolah, tapi nak cerita pasal semalam..

Yesterday, I went to Aeon Bandaraya Melaka sebab J-Card Day. haha. second time pergi such sale event yang memang sangat ramai orang. I guess, almost everyone pun waiting for this J-Card day. 

Al-kisahnya, i tak tahu pun ade sale, thanks to my colleagues (Kak Huda and Kak Hasnor) for telling me. Kalau tak tahu, dah selamat duit.. hehehe =P So, sebab dah tak de apa nak buat, 'terpaksa' lah pergi sebab memang niat nak beli comforter set for majlis nanti.

From Tampin, we went straight to Aeon using AMJ. It took us about 45 minutes jugak sebab masa tu dah ade orang balik keje, about 4.15 pm. Plus, AMJ sangat kaya dengan traffic light. huhu.. jenuh menekan brek je lah. thank god we went by Mr. K, so tak de lah pain sangat nak drive. hehe.

Sampai kat Aeon, punye lah ramai orang tapi yang kelakar and stunned me was, almost everyone tolak trolley yang ade comforter set. hadehhhhh.. memang sah sale comforter habis-habisan ni. seriously, almost everyone siap dua tiga set sorang tuh. tak kurang jugak yang bawak bantal.. haha dalam hati, "best ke bantal jusco ni? aku guna bantal kekabu je" =P

masuk je Aeon, hah, amik kau, depan pintu berlambak bedding collections. patut la sorang satu. survey-survey jugak, tapi tidaklah ade yang memikat hati. I went in to claim the birthday present from Aeon counter and off to surau (tapi sempat lagi beli inari yang best =P). After Asr prayer, then we started hunting. 

huh, being me, memang giler lah bila dah sampai kat bedding section tu. tak tahu nak pilih mana satu. memang murah lah. i admit sebab kalau hari lain, memang mahal yang sampai tak mampu nak beli. lastly, we ended buying 2 comforter sets queen size. alhamdulillah. settle satu lagi barang wajib for the big day. memang saje beli awal- awal so that dah dekat hampir majlis tu tak tension sangat. plus, dapat lagi vouchers for spending more than RM100. boleh la guna nak something else next time. 

Gambar tadak sebab both comforter sets letak kat umah Mr. Fiance. Bilik i  kecik je. memang menyemak je kalau letak kat sini. =( 



tomorrow, abah, ma, li and yo will come here. *excited*

then, off we go to Johor. Abah la ni, teringin nak g Tanjung Piai kononnye it's the southernmost tip of Malaysia (padahal it's true pun!!). tapi risau pulak if it will be raining along the way. mesti tak enjoy journey tu. huhu.. tambah lagi, kalau banjir. i heard, johor dah start banjir. banyak dah pusat pemindahan dibuka. i just pray supaya we all tak stranded dalam banjir sudah. =)

btw, tomorrow is the reception of my friend. Zana, she is the security guard kat sekolah. she's my age. so both of us memang banyak share cerita. sangat banyak sepanjang setahun lebih my service at SK Tebong. and tonight, dia dah selamat jadi someone else's wife.. happy for her and at the same time, sedih for myself sebab i sorang je yang masih berjaya mengekalkan status bujang kat sekolah tu. huhuhu.. nanti, mesti si Zana tu cerita pasal her husband plak.. huhu. jeles3.. tapi tak pelah. sabar and keep praying. Allah knows what's best for me =D


ok lah. have to stop here..

till then. 


0 wise thoughts:

::kind readers::