Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Tuesday, November 6, 2012

..Jubli Perak Birthday..

happy becoming birthday anniversary to me..

in emmmm, 40 minutes time. 

saje je tulis, padahal, nothing special pun. just to mark my age is already jubli perak.. 

yeayyy, dah 25 tahun. dah boleh kawen =P

tahun ni seboleh- boleh tak nak ngaku diri dah 25 tahun sebab rasa macam tua. 

tapi tak best lahir hujung2 tahun ni.baru nak masuk 25, lagi sebulan lebih orang akan address kite 26. huhu. umur dah suku abad lebih. sedeyyy2

honestly, tak de la best sangat pun or tertunggu- tunggu pun birthday ni. unlike others kot. sebab rasanya macam biasa2 je. memang la tahun2 lepas, ade je yang buat surprises, really appreciated their efforts tapi setakat tu je lah kan.. tak tahu lah kenapa i never look forward to my own birthday. sebab nya, hari2 umur meningkat kot. bukannya 6/11 baru umur meningkat sehari. dari hari ke hari, kita semakin dekat ngan mati. bukan hari je, even saat pun. pendek kata, yang paling dekat ngan kita adalah mati. we never know when we will die. mungkin kejap lagi ke? huh, amalan tak cukup lagi. dosa semakin hari semakin banyak buat.. T_T
semoga Allah masih memberi peluang untuk bertaubat.

tapi being 25 later scares myself. macam dah banyak umur sia2 buat benda tak berfaedah. i wish i was more productive. huhu. rasa macam still nothing walaupun dah 25. orang kata, 25 still muda, but i say, 25 tu dah tua. sepatutnya my ideal 25th birthday anniversary is with my husband, bukannya still single.. hahaha. boleh tak fikir macam tu? =P tapi nak wat camne, jodohkan di tangan Allah. He knows better than i do. 

okay la. malas nak bebel pasal umur. jom citer pasal my wayyyy earlier birthday celebration thrown by my beloved sister and that special someone last Saturday (3/11/2012)

Friends kat facebook dah tau kot yang both of them buat my surprise party. errmm, boleh call party ke? actually, tak de la sampai party. just a simple bbq masa hujan gerimis and 3 potong kek secret recipes je. simple sangat, tapi bermakna sebab memang surprise. how on earth Iroh from Kelantan boleh datang ke sini just to celebrate my birthday, macam tak caya pun ade gak. pastu malam tu, we went watching skyfall. pukul 3 pagi baru sampai tebong kot that day. huhuhu. 

walaupun simple but i thanked them for the thought and efforts. lagi bermakna sebab first time buat bbq masa hujan gerimis. boleh bayangkan tak? we all dok tepi pantai, bawah pokok sambil bakar ayam and at the same time, ade light thunders and lightnings. hahaha.. menakutkan jugak but alhamdulillah everything went well. drizzled je lah. tup pun lepas siap bakar ayam dah. thanks to both of you. May Allah bless ^_^

jom lah, i letak gambar sikit2 yang ade



 mereka memang selalu jeles dengan keremajaan saya.. hahaha


 sister yang paling best on earth. =P


 i set fire to the rain....


 nampak je sikit, tapi 3 perut berjaya dikenyangkan


 tukang habiskan tulang.

 yummehhh..


dark sky



the present from that special someone. thanks 




0 wise thoughts:

::kind readers::