Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Tuesday, June 10, 2008

..yusuf estes dan hidayah Allah..

subhanallah walhamdulillah walailahaiilallah allahuakbar.. segala puji bg Allah yng masih memberikan saye nikmat terbesar dlm hidup sye iaitu nikmat iman, islam dan ihsan.. dn nikmat2 yng lain... subhanallah, xtau mcm mne sye nk ceritakan hari yng sye lalui hari ni.. sungguh seronok.. selain dr dpt kuar jln2 dan makan kebab, ade perkara lain lagi yng menyebabkan sye bertambah syng pd Allah dn agama islam..

alhamdulillah, hari ni, Allah bg kekuatan dn kesempatan mse pd saye, dan beberapa sahabat yng lain mengikuti ceramah yusuf estes. mungkin ramai yng xmengenali beliau, even saye pun xknal dia sehingga sye mengikuti ceramah pd hari ini.. beliau adalah bekas preacher christian dan sekarang menjadi da'ei.. wlaupun bnyk dugaan hari ini yng Allah timpakan pd kami, alhamdulillah kami berempat (kaklin, ayu, syema(pakistani) and me) berjaya juga smpai kat griffith uni nathan campus yng terletak 3 zones (30 mins journey by bus) dr QUT.. wlpn kami hanya sempat mendgr sesi soal jawab for last 30 mins, sye sempat admire dia.. mungkin cara dia yng agak sempoi n ske wat lawk. hari ni ceramah dia berkisarkan tentang quran, bible and day of judgment and why west needs islam?.. oleh krana sye xdgr ceramah dia, xleh nk share sgt kat cni.. tp sye tny la jgk kwn2 yng sempat join ceramah tu wlpun diorng pun smpai agak lewat dr mase start ceramah tu..

tp yng sye nk share kat cni is satu video clip yng dipetik dr one of his speeches yng dia wat kat somewhere else (xtau lak kat ner).. subhanallah, nangis sye dgr penjelasan dia yng sgt2 terang membuktikan yng islam ni sgt lengkap, sempurna dan satu kisah pengalaman dia yng dia ceritakan dlm ceramah tu .. video clip ni ialah shot mse Q&A session. sorng laki ni tny knape asingkan tempat duduk laki n pmpuan dlm sessi ceramah... alamak, xreti la nk cite kat cni, ape kate kite click on this video clip.. seriously speaking, best sgt2 cite dia..




Yusuf Estee , prelegere despre islam
Vezi mai multe video din Stiri »





subhanallah, sgt happy ble dgr dua2 pmpuan tu akhirnye masuk islam.. betapa Allah maha penyayang kat diorng dn sume hamba2Nya.. sesungguhnya hidayah tu milik Allah, beruntung la sesiapa yng mendapatnye.. ble dgr cite ni tringt kat lagu Hidayah Ilahi by The Fikr

Hidayah Ilahi - The Fikr

Sedari dulu hati inipun merindu
akan ketenangan jiwa ketentraman hidup
Dimana lagi aku temukan arti sebuah hidup
Kemana lagi kudapati cinta yang hakiki

Ternyata datangnya sinaran
seiring kesungguhan mencari jalan
kebenaran jalan keridhoan

Akan selalu kusyukuri nikmat yang telah diberi
petunjuk hidayat suci Illahi Robbi
Akan selalu kusyukuri nikmat yang telah diberi
petunjuk hidayat suci Illahi (Illahi)
hamba kan mengabdi




sape2 yng berminat nk tau psal yusuf estes, just click on this link...

http://islamtomorrow.com/success.asp#part1

1 wise thoughts:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

easy, subahanallah,
kite pun suke die,
skg kite duk ikuti ceramah die,
tp kat show website die ajela
dulu rasenye die pernah ke new zealand, tp kite tade lagi,
bestnye easy dapat join, face die sendiri!! \(^_^)/

easy try la masuk sini
www.thedeenshow.com

banyak gak ceramah dr die :)
ok, take care, love u,
semoge kite dalam rahmat dan pelihara Allah selalu :)
ingatkan kite bile lalai bolok ye. heheh

::kind readers::