Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Sunday, January 2, 2011

...those on the same boat...

entry yang sebenarnya macam memerahkan muka sendiri, tapi xpelah. for the sake of sharing... 


Okay, ada orang 'ter'suggest buku ni kat saya. erm, xtahu nak comment apa tapi niat dia baik. so i guess, i should put this book in my wishlist for 2011 nih. =) kalau ada readers blog ni yang on the same boat, mungkin boleh jugak baca buku ni. haven't read it though and don't know what's written inside.. kalau saya dah baca nanti, inshaAllah i'll do the book review (itu pun kalau la sempat membeli dan menghabiskannya) dan actually banyak buku tengah beratur untuk dibaca including men are from mars, women are from venus.. start baca dari last year tapi xhabis2 lagi. al-maklumlah, sangat susah nak istiqamah with just a book.. suka baca lompat2 lepas tu, bila nak share ngan orang lain, mula lah gelabah tak tahu quote dari buku mana..

okay, terpanjang pula.. here is the book..



i did google some review for this book, and this is what i found...


"Half way reading it..but quite interesting to know that this kind of book ever exist! Serious contents tapi diselitkan dengan unsur humour...yang berilmu of course! 

Suitable to motivate yang masih 'single' *but available / not available..hihi. This book provides some useful tips untuk mereka2 *& keluarga mereka yang masih single dalam menghadapi dilema kehidupan single and not to forget petikan kisah kehidupan serta pendapat ulama tentang cara menghadapi hidup sendiri."


petikan from this blog (tuan punya blog, kalau terbaca ni, ampun ek? tumpang copy paste)



berminat? ramai- ramai la pergi serbu kedai buku berdekatan. ~~~~ngeee~~~~


and one more thing, let me share something that i got from a sahabiah few days ago (mesti nak kena selitkan juga, lepas ni tak tahu dah nak selitkan kat entry mana lagi)


Org yg rase nak kawen ni cam org yg rasa lapar...dia kena usaha masak..ada org masak sekejap dah dapat makan..ada org tak tau masak, nak kena belajar masak lama baru dapat makan..ada org pandai masak..tapi takde rezeki..tak dapat makan juga.

(orang yang bagitahu ni mesti tengah senyum.. akhirnya ada juga entry yang selitkan analogi ni.. kikiki. 
p/s: saya mmg trus copy paste, xubah2 dah ayat awak bagi tu)



P/S : awal2 entry 2011 ialah tentang ini.. apakah maksudnya?? adeh, husnuzhon husnuzhon...

2 wise thoughts:

mumu maira said...

love the analogy izy. so true.
ehem, any good news coming soon? hehehe..

izyanhamizah said...

oh umai... apa agaknya good news yang umai nak dgr tu? hehe..

sy ni masih tergolong dalam kategori "ada org tak tau masak, nak kena belajar masak lama baru dapat makan" atau pun mngkn juga "dah pandai masak tapi xde rezeki" ~~ñgeeee~~~..

umai la kot dapat 'makan' dulu.. (^_^)

::kind readers::