Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Monday, April 18, 2011

...madu dan racun..

tajuk memang tak leh blah!! tapi, ada aku kesah..

i'm not sure whether blogging in school adalah kesalahan atau tidak. mungkin depends on waktu blogging tu kan? i blog masa tunggu waktu nak masuk kelas. ok la tu... it doesn't affect my future lesson.

ah, rasa tak best sungguh hari ni after a long weekend (3 days instead of two) when yours truly (the pupils) didn't finish your homework. this was not the first time. tak faham sungguh why they couldn't do it after a very long explanation on thursday and they understood the lesson. naik darah jugak hari ni. but i couldn't help it. nak marah, xboleh because it's not my nature to marah2 murid- murid yang innocent in, nak nangis kang malu plak dalam kelas tu. nak denda, memang sah tak sampai hati. apa lagi boleh buat??? how i wish i have someone to rely on, to tell all  my grieves...

i love my kids and i really hope they can be someone better than me in future. but in the middle of molding them, i find that i'm not good and patient enough. sometimes i feel like quitting but i realize throughout my life, i love (and can do better in) nothing except teaching.

apa la nak buat kat budak2 ni?? nasihat dah.. bebel dah. denda?? dah, secara rasminya, i announce, i denda budak2 kelas 2 tadi dengan tak bagi turun makan kalau tak siap salin homework from whiteboard. cuak jugak bila first time denda budak ni, alhamdulillah most of them could finish the work on time and could go recess except 2 persons. boleh pula dia main2. adoi, nak buat ape lagi ngan budak2 ni.. ma, nak nangis...

hah, relief sikit perasaan.. tak kesah la cite dalam blog pun, asal kan, emosi bila masuk next class ni jadi neutral balik... inshaAllah, please2 give me back my spirit...

0 wise thoughts:

::kind readers::