Ya Allah, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu dari kegundahan hati dan kesedihan,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat lemah dan malas,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari sifat penakut dan bakhil,
Dan aku berlindung kepada-Mu dari lilitan hutang dan tekanan orang.

Perlukan Photographer?

Perlukan Photographer?
Click di sini =)

Saturday, June 30, 2012

..1st ZFCC Giveaway...


If you are a blogger tegar atau bloghopper tegar atau stalker blog orang tegar, you will know a lot of facts about giveaway (atau nama manja yang participants slalu tulis untuk jimatkan aksara, GA).

But one thing that i have recently learnt about giveaway, it is FREEEEEEEE!!!!! Yahoooo....... =P

okay, Izyan, it's lame. obviously giveaway is free kan? tengok nama lah.. bukannya 'pay'away.. ok2, cut the crap.. 

ampunkan saya, actually what i know, tradisi giveaway ni dah lama dah wujud tapi i je yang baru mahu menceburkan diri dalam arena menjadi peserta ni. who knows, ada rezeki, dapat benda free..

untuk ~TINTA~ maka dengan rasminya, i menyertai this ZFCC giveaway (ZFCC pun baru buat their first giveaway okay!! so ZFCC, jom la same2 jadi amatur dalam arena ni ye! =P)



well, before i crap lagi banyak, ZFCC stands for ZF Craft Corner, an online shop (kan??) for homemade gifts. kali ni ZFCC mempertaruhkan (tibe2 terasa mcm cikgu BM pulak)... 




handmade wedding guestbook


and, 
 

handmade photo frame


waaaaaa, cute kan?? seriously i love those handmade thingy. they are cute and less adult (hah???) yes, i'm a grown up woman, but no harm for liking cute things, right? Allah pun kata in a hadith "Sesungguhnya Allah itu cantik dan Allah sukakan kecantikan." (Hadis riwayat Muslim dan At-Tirmidzi).

so, no wonder la kita hambaNya ni pun sukakan sesuatu yang cantik, cute dan sedap mata memandang ye dak???


so secara ikhlasnya, wedding guestbook and photo frames dalam gambar kat atas tu memang cantik. tapi ZFCC said, they will design the presents differently from the above pictures. ah, tak kisahlah, janji handmade and cute (xpe ZFCC, saya redha kalu dapat yang lagi comel - muka bajet pemenang =P)


so, anda- anda stalkers sekalian, are you interested in joining the giveaway and maybe win one of the cute things above??(sambil2 memeningkan ZFCC nak pilih pemenang =P)

silalah continue reading...


Cara untuk anda menyertai GIVEAWAY nie...

1. Sesiapa jer boleh join giveaway nie...
2. Jadi FOLLOWER blog ZFCC or members page FB ZFCC
3. Buat satu post tentang  giveaway ini dekat  blog or wall facebook anda
4. Once dah buat post tu, please tinggalkan detail dekat ruangan comment 
- NAMA .....EMAIL ADDRESS.....POSTED LINK (URL blog or FB anda)

GIVEAWAY ini akan berakhir pada 11.59pm on 30 JUNE 2012. Pemenang akan dipilih secara random dan keputusannya akan ZFCC umumkan pada 07.07.2012


waittttttt, bace betul the bold words, it is TODAYYYYY... haha, i'm so late kan? tapi masih sempat lagi..BETTER LATE THAN NEVER, kata pepatah orge kelate.  =P

so, those yang nak join tu, cepat2 la sign in kat blog or fb masing-masing, buat satu post, and bla bla bla (read the "cara untuk anda menyertai GIVEAWAY ini")


click on the banner if you want to know 
what ZFCC has in store and about the giveaway

  




OH.SO.TAK.DE.KAITAN :

the flowers at the photo frames remind me of this

 my felt brooches

thanks Allah kerana adanya benda2 comel di dunia ni. they make me feel young ^_^

 



so, ZFCC, looking forward to knowing the winners ^_^



... and readers, till i write again..

0 wise thoughts:

::kind readers::